Savez udruženja boračkih organizacija: Zahvaljujemo se direktoru i menadžmentu RMU Kakanj

Povodom konkursne procedure prijema radnika, koja je u toku u Rudnik mrkog uglja Kakanj, kada je promatrajući sve poslijeratne godine, odabran je najveći broj demobilisanih boraca i djece šehida i poginulih boraca u jednom navratu i to od 83 radna mjesta na raspisanom konkursu odabrano je 57 nezaposlenih demobilisanih boraca i 22 djece šehida i poginulih boraca, želimo da dobra praksa i lijep primjer budu primjećeni i zabilježeni kako bi poslužili kao pouka i drugima.

Javnosti se obraćamo saopštenjem da je tokom pomenute konkursne procedure menadžment Rudnika mrkog uglja Kakanj pokazao visok nivo savijesti o potrebi da se ukaže pažnja kandidatima koji pripadaju boračkim populacijama, a posebno djeci šehida i poginulih boraca, te nezaposlenim demobilisanim borcima.

Tokom konkursne procedure prijema radnika, menadžment Rudnika je uvažavao sve važece zakonske propise koji prednost pri zapošljavanju daju boračkim populacijama čime je pokazan odgovoran odnos Rudnika prema onom što je zakonodavac propisao.

Obzirom na činjenicu da su se demobilisani borci i oni koji su żivote dali za slobodu, borili za drżavu BiH koja će počivati na legalitetu i koja će pokazivati brigu i osjetljivost prema svim građanima, a posebno prema onim kategorijama koje zaslužuju iznimno poštovanje zajednice,praksom koju je menadžment RMU Kakanj pokazao kod nedavnog prijema radnika iskazan je poseban respekt prema tekovinama Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

Zbog takvog pokazanog korektnog , savjesnog i odgovomog odnosa, upućujemo javnu zahvalnost direktoru RMU Kakanj Kasimu Alajbegoviću i menadžmentu RMU Kakanj. (Savez udruženja boračkih organizacija Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar