Sattler “oduzeo” Čoviću titulu šampiona EU integracija– Više ih vidim u mladima, civilnom društvu, određenim političkim subjektima koji zagovaraju neka evropska rješenja ali generalno gledano nema pravog fokusa na evropski put – kazao je Sattler 

U aprilu 2020. godine šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johan Sattler nazvao je predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića “šampionom evropskih integracija”.

- Marketing -

– Predsjednika Čovića poznajem odavno, jako se dobro sjećam da je on uručio aplikaciju za članstvo u EU i on je jedan od šampiona evropskih integracija na čemu mu se zahvaljujem – izjavio je Sattler u Mostaru 29. aprila 2020. godine.

Dvije godine poslije Sattler je promijenio mišljenje.

– Ako pogledam unazad ove tri godine koliko sam u Bosni i Hercegovini rekao bih da ne bih mogao nikoga izdvojiti kao šampiona, kao predvodnika evropskih integracija. To je bilo sa početka mog mandata, ja ne poričem izjavu koju sam dao i evo nakon tri godine mogu reći da ne vidim puno šampiona evropskih integracija. Više ih vidim u mladima, civilnom društvu, određenim političkim subjektima koji zagovaraju neka evropska rješenja ali generalno gledano nema pravog fokusa na evropski put – kazao je Sattler u razgovoru sa Zvonkom Komšićem u emisiji U fokusu na OBN-u.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano