― Marketing ―

Šarmantni hotel s 10 soba na otočiću dugom 250 metara

- Marketing -

Šarmantni hotel po imenu Pater Noster broji tek devet soba s prekrasnim pogledom na more, a idealno je mjesto za sve one koji se žele nakratko izolovati te uživati u miru i tišini. Otočić Hamneskär je jedno od najvjetrovitijih mjesta u Švedskoj.

Smješten je u arhipelagu koji je otprilike pet kilometara udaljen od švedske zapadne obale i prvoga grada Marstranda. Zbog ograničenosti raspoloživog prostora, izloženosti vjetru, ali i manjku plodnog tla Hamneskär se dugo vremena smatrao neprikladnim za život.

No kada je na njemu sagrađen monumentalni svjetionik Pater Noster 1868. godine kako bi pružio pomoć mornarima u navigaciji kroz uzburkano more, na njemu se počela razvijati malena zajednica.

- Marketing -

Svjetioničari i njihove porodice izgradile su nekoliko kuća te svaki dan živjeli onako kako im je diktiralo more. Kada su valovi bili previsoki da bi brodovima došli do kopna i nabavili hranu, stanovnici su preživljavali jedući sve što im se našlo pri ruci – najčešće rakove i meso tuljana.

Svjetionik je zatvoren 1977. godine te je u potpunosti napušten. Ili je tako barem bilo do ljeta 2020. godine kada je grupa lokalnih entuzijasta iznajmila otok od države, preuredila svjetionik i dostupne smještajne jedinice te otvorila zanimljiv hotel.

Šarmantni hotel po imenu Pater Noster broji tek 10 soba s prekrasnim pogledom na more, a idealno je mjesto za sve one koji se žele nakratko izolovati te uživati u miru i tišini. Oni hrabriji skočit će u hladno more, a potom se zagrijati u jednom od dva jaccuzija na otoku.

Ne morate nositi sendviče sa sobom, niti loviti ribu da biste zadovoljili glad. Ovdje se nalazi i improvizovani restoran koji služi švedske specijalitete od najsvježije ribe i plodova mora, prenosi punkufer.hr.

Do otoka vam treba svega 10-ak minuta vožnje brodićem od Marstranda, a na raspolaganju je i transfer helikopterom.

- Marketing -