Sarajlije kafu piju u parkovima, a u kafiću likovi iz crtića

Popularno

Povezano


Mjere uvedene u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa dovele su do ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. Građani su ponovno “osuđeni” na kafe kod kuće ili na sve popularnije “za ponijeti”.
Dok je takva situacija, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta u Sarajevu napravio je originalnu postavku u lokalu. Uz šolje za kafu kako sjede za stolom mogu se vidjeti crtani junaci Paja Patak, Miki Maus, Hello Kitty i Teddy medo.
U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata od testiranih 2.114 uzoraka evidentirano je 658 novozaraženih koronavirusom, dok je od posljedica preminulo 15 osoba. U istom periodu od infekcije korona virusom oporavile su se 672 osobe.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 680 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 1.132. U KS trenutno je 5.580 aktivnih slučajeva COVID-19.
S obzirom na veliki broj novozaraženih, iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da maksimalno pošutuju epidemiološke mjere.

- Marketing -

Najnovije