Sarajlija Šefik nakon 23 dana provedena na Podhrastovima vratio se kući i podijelio svoje iskustvo: “Mlade sestre vuku teške boce sa kiseonikom…”

Popularno

PovezanoŠefik navodi kako medicinskog osoblja zaista ima malo, da na dva sprata rade po dvije mlade bolničarke, i to sa 58 pacijenata, ali da taj nedostatak nadoknađuju svojom energijom i spremnoščću da pomognu u svakom trenutku.

Broj zaraženih koronavirusom u Sarajevu je iz dana u dan sve veći. Covid odjeli su krcati, a iskustva građana različita. Veliki broj ima ružna bolnička iskustva, međutim dosta je onih koji su imali potpuno drugačije iskustvo.

- Marketing -

Naime, za medije je govorio Sarajlija koji je proveo 23 dana na Podhrastovima.

– Proveo sam na Podhrastovima 23 dana, cijelo vrijeme na kiseoniku, vratili su me u život… Ne znaš ko je ljubazniji, ljekari, medicinsko osoblje, higijeničarke koje čiste, u po noći su tu, mlade sestre vuku teške boce sa kiseonikom, veće boce od njih, ništa im nije teško… Imam potrebu da im se svima zahvalim, i ja i pacijenti iz soba broj 204 i 211, na svemu što su tokom ove tri sedmice i više učinili za sve nas, kazao je Šefik za DEPO.

Između ostalog, navodi kako medicinskog osoblja zaista ima malo, da na dva sprata rade po dvije mlade bolničarke, i to sa 58 pacijenata, ali da taj nedostatak nadoknađuju svojom energijom i spremnoščću da pomognu u svakom trenutku.

– Ljekari su vrlo jasni čim uđete u bolničku sobu, pravila se moraju poštovati. Ako vam je određeno cjelodnevno primanje kisika, morate se toga pridržavati. Kisik vas spašava, više znači od bilo kakve terapije. Ja sam se na to psihički pripremio, a to je jako važno. Konačno sam kući i osjećam se dobro, kazao je on za pomenti portal.

- Marketing -

Najnovije