Sarajlija nakon vakcinisanja u Srbiji: ‘Organizirani su kao Kinezi, sve ide super’

Popularno

Povezano– Fantastično su organizirani, sve je išlo vrlo brzo – upis, kratki razgovor s liječnikom u nekom od 30 boksova, i cijepljenje. Nakon deset minuta, ako nema problema, može se sjesti u auto i natrag.

Sjeli smo u kombi, nas petero prijatelja i moja teta, i za Beograd, bez najave, pa što bude. Dobili smo besplatno cjepivo, besplatan nam je bio i parking, a sve je išlo tako brzo kao da su ih Kinezi organizirali!

- Marketing -

Priča tako za 24sata.hr Damir Slipičević (52), Sarajlija i jedan od stotina građana BiH koji su ovog vikenda pohrlili u Beograd na cijepljenje viškovima AstraZenecina cjepiva, proizvedenog u Indiji, na koje je Srbija prvo neformalno, a onda i službeno, pozvala strance. Na parkiralištu su, kaže Damir, bile stotine parkiranih automobila iz BiH, Makedonije, Crne Gore… Unatrag nekoliko dana, do jučer, moglo se doći bez najave, no Srbija je zbog velikih gužvi preko svoje eUprave jučer objavila kako je potrebno upisati se za termin.

– I prije su naši ljudi išli, ako se netko uspio prijaviti s broja mobitela u Srbiji. A onda je prije nekoliko dana društvenim mrežama počela kolati informacija da se može doći i bez najave, kako smo i mi otišli, sakupilo se nas nekoliko prijatelja iz komšiluka – smije se Damir, kojem je vrlo važno bilo cijepiti se.

– Zbog Covid-19 sam nedavno izgubio člana uže obitelji, važno je cijepiti se. Zahvalan sam Srbiji što je premostila podjele i pružila nam priliku da se cijepimo te tako spasila tko zna koliko života. Jer naši političari nisu nam osigurali ni minimalnu imunizaciju – ogorčen je Damir, koji se borio i u ratu u BiH.

Na Sajmištu, pokazuje fotografiju, postoji i knjiga dojmova u koju su mnogi upisali “Hvala, Vučiću”. Na granici BiH i Srbije vlada velika gužva, mnogi žele po višak cjepiva u Srbiju. Damiru, kako nam kaže, ne smetaju priče o AstraZeneci, dobrobit cjepiva je, kaže, daleko veća. Osjećao je blaže nuspojave, a na cijepljenje će u Beograd opet za tri mjeseca.

– Fantastično su organizirani, sve je išlo vrlo brzo – upis, kratki razgovor s liječnikom u nekom od 30 boksova, i cijepljenje. Nakon deset minuta, ako nema problema, može se sjesti u auto i natrag. Baš nam je bilo žao što je sve tamo zatvoreno, htjeli smo im barem pare za kavu ostaviti – šali se Slipičević.

Za cijepljenje u Srbiji se, u suradnji komora i tamošnje vlade, prijavilo i 7500 poduzetnika iz regije.

- Marketing -

Najnovije