Sarajevo: Ubijena žena u Boljakovom Potoku, osumnjičeni uhapšen u 19 sati

Popularno

Povezano

U sarajevskom naselju Boljakov Potok danas oko 17.30 sati dogodilo se ubistvo.

Mirza Hadžiabdić, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS, kaže da su pripadnici MUP-a KS na licu mjesta i vrše uviđaj.

  • Dojavu smo dobilu 17.30 sati, a na mjestu zločina je dežurni tužilac. U 19 sati policija je pronašla i uhapsila osumnjičenog koji se dovodi u vezu s ubistvom – kratko je za Faktor rekao Hadžiabdić.
- Marketing -

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Eldinu Hodžiću.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten da je na području općine Novi Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

  • Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su konstatovali smrt žene osobe inicijala A.K. (1987). Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela “Ubistvo” koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19.00h pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1986) iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja – saopćili su iz MUP-a KS.

- Marketing -

Najnovije