Sarajevo oplakuje mladost: Strahovita brzina odnijela tri mlada života

Tri djevojke Ajla Ibrica (18), Nađa N. (17) i Lejla O. (17) izgubile su život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini i regiji. Djevojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 sati BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama. Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, zakucala se na 244 kilometra na sat, piše Dnevni avaz.

Iz smrskanog vozila koje se skoro prepolovilo, tijela djevojaka, koje su na mjestu poginule, izvukli su vatrogasci, koji su morali rezali lim. Lejla O., koja je još davala znake života, prevezena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je, nažalost, iste noći u 20.05 sati podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

Ljekari Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a još se bore za život Ajle Oruč (18), sestre nastradale Lejle O.. Vozač BMW-a Almir Ejubović zadobio je prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvjedočio nam je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW, piše Dnevni avaz.

– Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene – ispričao je sagovornik pomenutog lista.

– Šta da vam kažemo, tragedija nezapamćena. Koliko smo upućeni, Almir je po njih došao, jer su se dogovorili da izađu u grad na kafu kako bi proslavili rođendan Ajle Oruč. Njoj je danas, zapravo, rođendan, ali su jučer (prekjučer, op. a.) odlučili izaći. Eto, nije ga proslavila, kao što neće ni naša Ajla Ibrica – kroz suze pričaju amidža Zikret i tetić Amer.

BMW nije registrovan

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, terenac BMW X5 vlasništvo je oca Almira Ejubovića i nije registriran. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske oznake (689-M-155) i (669-E-I55). Interesantno je da je vozilo prije nesreće bilo na prodaju. Komšije nam pričaju da je Ejubović tek nedavno položio vozački ispit te da čak nije ni stigao podići vozačku dozvolu.

Ferid Ramić, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji je u osnovnoj školi predavao nastradalim djevojkama, iako u šoku, smogao je snage te nam je ispričao neke jezive detalje u vezi s nesrećom.

– Ispričao mi je da je prije nesreće pretekao dva vozila te da se u momentu nesreće kazaljka zakucala na 244 kilometra na sat – kaže Ramić i dodaje da je vozač i ranije divljao selom.

Prema njegovim riječima, ovakvu tragediju ne pamte na području općine Hadžići još od vremena kad su nastradale Masleše u saobraćajnoj nesreći.

Možda vam se svidi

Leave A Reply