Sarajevo: Obilježena 29. godišnjica pogibije Safeta Hadžića i saboraca


Svi oni živote su izgubili prilikom izvlačenja materijalno-tehničkih sredstava iz vogošćanske firme “Pretis”.
Brojni zvaničnici i delegacije iz zakonodavne i izvršne vlasti, članovi porodica, saborci i prijatelji položili su cvijeće na Centralno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima općine Novi Grad Sarajevo te na spomenike na Glavnoj i Teretnoj kapiji preduzeća “Pretis”, prisjećajući se akcije Specijalne jedinice MUP-a RBiH.
U ime Kantona Sarajevo cvijeće su položili predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i ministar komunalne privrede i infrastrukture Enver Hadžiahmetović.
“S velikom zahvalnosti danas se sjećamo naših heroja i saboraca koji su dali živote da bismo mi danas živjeli. Oni su temelj države Bosne i Hercegovine i nikada ne smiju biti zaboravljeni. Posebno sada, kada su na sceni neke novi papiri, neke nove podjele, mi se trebamo voditi njihovim primjerom i braniti BiH”, rekao je Osmanović.
Okerić je podsjetio kako se radilo o herojskoj akciji u kojoj su izvučena određena materijalno-tehnička sredstva, a koja su bila odlučujuća za odbranu Sarajeva.
“Obilježavanje ovakvih datuma je važno za mlade ljude, borce koji su učestvovali u akcijama, za porodice preživjelih. Kanton će dati sve od sebe kako bi se uspomene na ovakve datume adekvatno obilježavale. Vlada KS je uvijek pomagala veliki broj projekata koji se odnose na boračku populaciju i u narednom periodu ćemo ispraviti nepravdu prema ovim ljudima, među kojima veliki broj njih živi u teškim uslovima”, naglasio je Okerić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano