Sarajevo je centar regiona za vrijeme SFF-a: Glavni grad BiH osam dana živi od 0-24 sata

Sarajevo Film Festival tradicionalno svake godine pored odličnih filmskih sadržaja i brojnih glumačkih zvijezda na crvenom tepihu, donosi i odličnu zabavu za svačiji ukus. Tokom osam festivalskih dana na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu organiziraju se muzički događaji, a slobodno se može reći da glavni grad BiH tokom ovih osam dana živi od 0-24 sata.

Jedan od najposjećenijih nastupa sigurno će biti veliki party ispred Vječne vatre 23. augusta na kojem će nastupiti DJ Solomun, a zabava će biti nastavljena u Domu mladih.

Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda i ove godine je Skenderija, koja godinama ima epitet jednog od najinteresantnijih dijelova Sarajeva u vrijeme SFF-a. Na pješačkom mostu Skenderija, poznatom kao Eiffelov most, posjetitelji ovih dana uživaju u manifestaciji sensation bridge, u okviru koje su nastupili ili će tek nastupiti Bombaj Štampa, Makao Band, Gramophonedzie, Sax ‘n’ Groove, Letu Štuke, After Affair, TBF i Perpetuum Mobile.

Na Sarajevo Festival Dance Stageu u Domu mladih posjetioce će večeras rasplesati Baggi, Divolly&Markward, Drop Department, Pessto… Ljubitelji sevdaha do 25. augusta mogu uživati na Žutoj tabiji, gdje koncerte održava odlični interpretator sevdaha, sazlija Jusuf Brkić. Također tradicionalno i Summer Lounge na platou Skenderije u vrijeme SFF-a organizuje odlične i dobro posjećene zabave.

Brojni sarajevski klubovi i lokali ovih dana nude atraktivne muzičke sadržaje. Već godinama jedna od centralnih mjesta na kojima se okuplja veliki broj domaćih i stranih gostiju tokom SFF-a, a gdje je već od 21 sat pa sve do duboko u noć teško naći mjesto jesu City Loungeu, Tesla i Cheers, čiji su vlasnici uspješni bh. sportisti Denis i Dado Stojnić.

Za nešto mlađu populaciju i ove godine nastavlja se serija partija u gradskom tramvaju Jägermeister Party Tram, koji u vrijeme trajanja SFF-a svakodnevno kreće sa tramvajskog stajališta u ulici Hamze Hume na Skenderiji.

Park Hastahana za vrijeme SFF-a je mjesto dobrog i kvalitetnog muzičkog programa. Zoster, Konvoj, Aida Trio, Gonzo, Gitarinet Trio, Dizbee Jazz Trio, Alen Lemešević & Music Theatre, Gelato Sisters, Gordan Dizdarević Grk, Pochko & New Primitives Songs, Duo Beća & Faja, Haris & Merima, Zuban samo su neki od bendova ili pjevača koje je publika čula ili će čuti na ovom mjestu do kraja SFF-a.

Oni koji, pak, preferiraju popularni pop folk mogu uživati u klubu My Face. Naime, u ovom ugostiteljskom objektu za vrijeme SFF-a goste su zabavljali Seka Aleksić i Slađana Mandić, a u četvrtak ih očekuje nastup MC Stojana…

Možda vam se svidi

Leave A Reply