Sarajevo: 17- godišnjak bio vani sa prijateljima, prišao mu starac i upucao ga iz pištolja

Maloljetnik inicijala Ć.A. ranjen je kasno sinoć u pucnjavi koja se dogodila u ulici Zaima Imamovića, općina Novi Grad Sarajevo.

Kako piše u izvještaju MUP-a, dogodilo se to u 23,30 sati , a pucala je osoba inicijala H.H. iz Sarajeva. Tom prilikom je povrijeđen Ć.A., a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice i zadržali ga na daljem liječenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 323., 172. i 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti, Teška tjelesna povreda i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija), jutros u 01,50 sati, policijski službenici IV PU uhapsili su H.H., rođen 1948.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

Prema nezvaničnim informacijama 17-godišnjak je sa prijateljima bio vani kada mu je, iz za sada nepoznatih razloga, osumnjičeni H. H. prišao i ranio ga.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Možda vam se svidi

Leave A Reply