Sanjali ste vodu, ili možda zelenu boju? EVO ŠTA TO ZNAČI!

Šta sanjamo svake noći, većina nas se i ne sjeća… Ali oni snovi koje smo zapamtili, a koji su nosili određenu poruku, mogu imati sljedeće značenje!

1. Kutije

Prikrivanje, tajne i razočaranje

Sanjate li kutije vaša podsvijest pokušava vas upozoriti na nekakvo prikrivanje. Može biti da vi strahujete da neko krije nešto važno od vas ili možda vi krijete tajnu od drugih. Ovaj san može značiti i da ste spremni otkriti neku tajnu.

Pogledate li u snu u kutiju i ona je prazna, to može značiti da ste zbog nečega razočarani.

2. Padanje

Nedostatak kontrole, opasnost
Vrlo uobičajen san u kojem osoba osjeća kao da pada. Može vas upozoravati na to da vam nešto u vašem životu izmiče kontroli. Možda se bojite neuspjeha ili vam neki nepromišljeni životni postupci `stižu na naplatu`.
Ako stalno sanjate da padate, to vam može biti znak da je vrijeme da se počnete baviti nekom aktivnošću koja pomaže kod tjeskobe poput meditacije ili joge.

3. Mačke

Ženstvenost, duhovnost i moć
Sanjate li mačke to može značiti da biste se više trebali povezati sa svojom ženstvenošću. To možete ostvariti čvršćim vezama sa svojim prijateljicama. Pojave li vam se mačke u snu, one mogu značiti i da biste trebali poraditi na svom samopouzdanju.
Mace u snu mogu vas dovesti i do svojevrsnog duhovnog prosvjetljenja.

4. Mravi

Podrška, naporan rad i razdražljivost
San o mravima može značiti da vas nešto u vašoj svakodnevici `svrbi`, odnosno muči ili smeta. Kroz taj san podsvijest vam govori da se suočite s tim problemima umjesto da ih puštate da se gomilaju.
Mravi su također pokazatelj vašeg uvjerenja da zajednički rad daje najbolje rezultate jer su mravi poznati po tome da sve rade u grupama. Ovaj san također znači da cijenite vaš odnos s prijateljima i porodicom.

5. Kosa

Seksualnost, status i sloboda

Sanjate li kosu to može značiti da imate problema s prihvatanjem vlastite seksualnosti. Kosa također simbolizuje želju za povezivanjem s drugim ljudima, sve dok znate na čemu stojite bez obzira radilo se o ljudima s posla, prijateljima ili partneru.
A ako sanjate baš dugu kosu, to znači da žudite za slobodom. Možda je vrijeme da se riješite nekih stvari koje vas bespotrebno sputavaju i koče.

6. Voda

Ambicija, rizik i tečnost
San o vodi ukazuje na to da ste ili osoba koja voli rizikovati ili biste voljeli više rizikovati u životu. Imate velike ciljeve i vaša podsvijest govori vam da ne odustajete od njih. Možda se bojite rizikovati, ali san o vodi govori vam da ste vjerovatno spremni učiniti neku promjenu u svom životu, odnosno – rizikovati.

Zapamtite, ne možete dobiti ono što želite osim ako ne probate. Sanjate li vodu, to također znači da volite kada život teče lagano. Žudite za jednostavnim i ugodnim životom.

7. Put

Sudbina, putovanje i jednostavnost
Sanjate li samo jednu cestu, odnosno put to vam podsvijest govori da pojednostavite stvari. Pokušajte iz svoga života izbaciti dramu koja vam komplikuje svakodnevicu. Umjesto toga, fokusirajte se na jedan, vlastiti put i vlastito životno putovanje koje vas može odvesti na neko posebno i predivno mjesto.

Nemojte se bojati uputiti se na to putovanje imajući na umu da na kraju sve završi dobro.

8. Blato

Nepokretnost, rast i nemir
Sanjate li blato, to može značiti da ste u životu `zapeli u blatu` odnosno da se morate maknuti od nekih negativnih stvari koje vas sprječavaju da budete sretni. Blato može značiti i da osjećate nemir i da postoje nerazriješene stvari u vašem životu.

Blato također simbolizuje rast i ponovno rođenje pa san o blatu shvatite i kao podsjetnik da uvijek možete početi ispočetka, bez obzira o kojem aspektu vašeg života, kojim niste zadovoljni, se radilo.

9. Zelena boja

Ljubav, iscjeljenje i strast
Sanjate li zelenu boju, to znači da se osjećate sretno. Volite ljude oko sebe i osjećate da oni vole vas. Ako još ne živite punim plućima i uživate u svakom danu, ovim snom podsvijest vam govori da biste trebali. U vama se krije potencijal strastvenog radnika, prijatelja i ljubavnog partnera.

San o zelenoj boji također upućuje na to da prolazite kroz proces emocionalnog zacjeljivanja. Takve stvari traju, a porodica i prijatelji mogu vam pomoći da brže ozdravite.

10. Goli u javnosti
Osuđivanje, ranjivost i prihvatanje

Većina ljudi barem je jednom sanjala da je gola u javnosti. To je zato jer ovaj san simbolizuje strah kojeg svi imamo: strah od osuđivanja. Otvoriti se prema svijetu možda nije lako, ali pokažete li drugima svoju ranjivost to će zapravo umanjiti negativna osjećanja i strah od osuđivanja.

Krajnji cilj uvijek je da prihvatimo sami sebe takvima kakvi jesmo. Vaša podsvijest želi da budete ponosni na sebe. Sanjate li da ste goli u javnosti, to znači da je krajnje vrijeme da osobi u ogledalu počnete govoriti `volim te`. (Izvor:Hayat.ba)

Leave A Reply