22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Sanacija gradskih ulica: U toku pripreme za provedbu tenderskih procedura

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

U Zavodu za planiranje i izgradnju Općine Kakanj ovih dana se, nakon što je Općinsko vijeće usvojilo odluke o rasporedu sredstava, vrše užurbane pripreme za raspisivanje tenderskih procedura za izbor izvođača radova na sanaciji kolovoznih traka u Ulici Alije Izetbegovića, Ulici Sedme muslimanske viteške oslobodilačke brigade, Rudarskoj ulici, Ulici Mehmeda Skopljaka (Albanija), te još nekoliko ulica.

U toku su i pripreme za raspisivanje tenderske procedure za izbor izvođača radova na hitnoj sanaciji puta za Tršće.

Prije nekoliko mjeseci Vlada F BiH je donijela odluku da se ovaj putni pravac proglasi regionalnim putem što znači da je nadležnost nad ljetnim i zimskim održavanjem ovih puteva trebala preći sa Općine Kakanj na Direkciju za ceste ZDK.

Međutim, samo dva dana prije početka zimske sezone, dakle 13. novembra 2014. godine, Vlada FBiH je donijela odluku da prolongira stupanje na snagu odluke kojom je nadležnost nad ovim putem bila dodijeljena Zeničko-dobojskom kantonu.

Dakle, iznenada Vlada F BiH ovaj put vraća Općini Kakanj u nadležnost, a prije toga je, nekoliko godina, za rekonstrukciju ovog puta kojeg je Općina Kakanj kandidirala kao prioritet izdvojila iz sredstava GSM licence 0 KM.

Međutim, i nakon ove iznenađujuće odluke koja je došla kada su u Općini Kakanj već bili potpisani ugovori za zimsko održavanje u kojima nije bilo puta Kakanj-Tršće-Ponijeri jer je zimsko održavanje trebala vršiti Direkcija za ceste ZDK, Općina Kakanj je brzo reagirala, te organizirala zimsko održavanje ovog puta, a izdvojit će i sredstva za hitne intervencije na ovom putu.

Šta će u pogledu ovog puta učiniti novi saziv Vlade F BiH ostaje da se vidi.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO