Samsung već radi na Galaxyju Z Fold 4 i Z Flip 4, poznati prvi detalji

Popularno

Povezano


Kompanija Samsung radi na razvoju nove generacije preklopnih mobitela, a sada iz Južne Koreje stižu prvi detalji o njima.

- Marketing -

Riječ je u uređajima Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4, koji na tržište stižu 2022. godine. Galaxy Fold 4 će imati poboljšanu tehnologiju kamera ispod ekrana i to se odnosi na obje selfie kamere, unutrašnju i vanjsku.

Stražnje kamere će također biti poboljšane, ali još uvijek nije poznato šta to precizno način. Fold 4 bi trebao imati novu šarku zbog koje bi trebao biti lakši od prethodnika, a očekuje se i bolja otpornost na vodu i prašinu.

Kapacitet kamere se neće mnogo promijeniti u odnosu na Fold 4, a vrijeme dolaska na tržište bi trebalo biti veoma slično prethodnoj generaciji.

Flip 4 se već testira u formi prototipa sa selfie kamerom ispod ekrana, kao i s kamerom u rupičastom izrezu. Čini se da Samsung još uvijek nije odlučio koju tehnologiju će izabrati u ovom slučaju. Također, razmišlja se i o poboljšanju šarke kao i u slučaju modela Fold 4.

Flip 4 će također biti otporniji na vodu i prašinu, a očekuje se baterija istog kapaciteta i veličina eksternog ekrana kao i kod modela Flip 3. Nadolazeći Flip 4 bi trebao biti predstavljen uz Fold 4 u drugoj polovini 2022. godine.

Dodaj komentar:

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

- Marketing -

Najnovije