Samohrana majka dobila otkaz: Kolega s posla prijavio njen TikTok video

Samohrana majka rekla je da je dobila otkaz na poslu u maju nakon što je njen kolega prijavio jedan od njenih “TikTok” videa upravi škole uz primjedbu da je neprikladan.

Nicol Johnson(30) koja je radila kao paraprofesionalac za specijalno obrazovanje rekla je u nedavnom videosnimku da je kolega prijavio jedan od njenih videa na kom se vidi da je imala vremena da svrati po kafu, a javila je da zbog djece kasni na posao. Natpis na snimku je glasio:

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kažem svojim kolegama da nema šanse da dođem ranije jer imam djecu, ali ipak dolazim sa šoljom kafe – prenosi “Yahoo”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Video je krajem augusta prikupio više od 165.000 pregleda.

@nicoleybridget3 Replying to @pnwrene #greenscreenvideo ♬ original sound – Nicole Johnson

Nisam mislila da mogu da dobijem otkaz jer nisam mislila da je neprofesionalno. Ne psujem. Nije negativno. Nije uznemirujuće. Ja samo kažem: “Ne mogu da dođem ranije na posao, ali imam “starbaks” – rekla je Džonson u naknadnom videu.

Johnson je rekla da je kolega koji je obavijestio školsku administraciju znao da je ona već na “tankoj liniji”.

Naime, Johnson je u videosnimku rekla da je u novembru stavljena na administrativno odsustvo na tri nedjelje zbog postavljanja “neprofesionalnih TikTokova” i “uznemiravanja kolega”.

Prema Johnson, ovaj “neprofesionalni TikTok” koji je objavila u novembru trebalo je da podijeli priču o njenoj sestričini, koja je pretrpjela traumatsku povredu mozga.

U suštini, napravila sam nekoliko “TikTokova” jer sam osjećala da moja sestra pokušava sama da riješi situaciju i da to nikuda ne vodi, pa sam pomislila da bi možda donekle podiglo svijest o mojoj sestričini, u vidu nekih donacija ili advokata ili savjeta ili bilo čega što bi moglo da nam pomogne – rekla je Johnson.

OPTUŽBA ZA DIJELJENJE LIČNIH PODATAKA

Rekla je da ju je sestra obavijestila da je jedan od njenih kolega bio prisutan kada je njena sestričina zadobila povredu mozga. Džonson dodaje da su ljudi saznali ko je neidentifikovani kolega i kontaktirali sa ljudskim resursima, prijeteći mu, a da je ona prijavljena školskom odboru kao odgovorna za dijeljenje ličnih podataka njenog kolege.

Njegovo mjesto zaposlenja je bila javna informacija, njegovo radno mjesto je javna informacija, njegovo ime je javna informacija, njegova adresa e-pošte je javna informacija, ali ja nisam podijelila ništa od toga. Nisam čak ni ime rekla.

Ona je potom stavljena na administrativno odsustvo, a kada se vratila, dobila je mejl koji je od nje zahtijevao dosta toga i ticao se daljeg rada. Budući da su joj prije toga zamjerili kašnjenje na posao, za šta ona tvrdi da je uzrok tome bila borba sa ADHD-om, kao i činjenica da je samohrana majka. Lista očekivanja ticala se vremena dolaska na posao i čekiranja, umjesto da se javljanje o vremenu dolaska ili eventualnog kašnjenja odvija putem telefona.

PROBLEMI SA KAŠNJENJEM NA POSAO

Prema Johnson, ona je u februaru ukorena jer nije uvijek uspjela da ispoštuje pravila i stigne na posao na vrijeme. U maju, nakon što je objavila video o svojim navikama kupovine kafe, Džonsonova je rekla da je pozvana na sastanak na kom se razgovaralo o njenom prisustvu i objavama na društvenim mrežama.

Rekla je da je zaposleni u ljudskim resursima odštampao scene iz njenog “TikTok” videa. Johnson je nastavila rekavši da je administracija smatrala ovaj video sramnim jer je hešteg #FYP protumačila u pogrdnom smislu, iako se to odnosi na “For you page” (stranica “za vas” na “TikTok”-u).

Johnson je rekla da je, iako je promijenila privatnost “TikTok” videa dva dana nakon što ga je objavila, šteta već bila učinjena.

Ona je izgubila posao za koji je rekla da je strastveno obavljala skoro deceniju, gdje je stvarala lijepe uspomene sa svojim učenicima i saradnicima.

Definitivno bih rekla da je moj omiljeni dio posla bio pomaganje učenicima da shvate da mogu da rade stvari za koje su mislili da ne mogu ili da im je rečeno da ne mogu – rekla je Johnson.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...