Samo da se ne predomisle: Njemačka kompanija u Tuzli traži lokaciju za kapitalnu investiciju koja će obezbijediti 2,500 hiljade radnih mjesta

U narednom periodu Tuzla bi mogla postati bogatija za kapitalnu investiciju kompanije iz Njemačke koja bi prema prvim najavama mogla da zaposli oko 2,500 hiljade radnika.

Kako saznaje Tuzlanski.ba, Njemačka kompanija čija djelatnost je usko vezana za auto-industriju na području FBiH, pa tako i grada Tuzla traže pogodnu lokaciju za najam ili kupovinu poslovnog zemljišta sa ili bez izgrađene infrastrukture površine 20 hiljada kvadratnih metara.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U Gradskoj upravi Tuzla već su pronašli dvije potencijalne lokacije koje bi mogle pogodovati ovoj velikoj investiciji čija će vrijednost biti preko 5 miliona eura.

S obzirom da je Tuzlanski kanton najbrojniji, odnosno najmnogoljudniji i da je Tuzla blizu granica sa Hrvatskom (EU) i Srbijom, ali i da ovdje ima zavidan broj kvalifikovane radne snage, postoji velika vjerovatnoća da će Njemački investitor uzeti u obzir sve navedene činjenice i da će upravo Tuzla biti favorit u odnosu na druge gradove u FBiH za ovu krucijalno važnu investiciju što će doprinijeti ekonomskom razvoju Tuzle i Tuzlanskog kantona.

Također, jedan od presudnih faktora mogla bi biti i blizina Živinica, Lukavca i Srebrenika jer u sva tri ova grada ima značajan broj kvalifikovane radne snage za potrebe djelatnosti kompanije iz Njemačke.Y

Za sada nije poznato ime investitora, ali bi taj podatak mogao da bude objelodanjen u narednom periodu. (Tuzlanski.ba)

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...