Povezano

‘Sami smo izvadili mami nalaz jer doktorica nije htjela. Rezultati su bili očajni. Majka je umrla’

Moja majka preminula je od upale pluća. Jedanaest dana joj nitko nije pomogao, slao je na pretrage ni preglede, ogorčena je Anka Milin Letić.

Njezina majka Milica Pukljak (88), koja je bila štićenica Doma za starije Centar u Klaićevoj ulici u Zagrebu, preminula je 22. aprila prošle godine zbog, kako smatra Anka, nepravovremene i nesavjesne zdravstvene pomoći.

- Marketing -

Žalila se na bol, pala je s kreveta i dobila fibru

Kako je bila ovisna o tuđoj pomoći bila je smještena u stacionaru na 5. spratu kod kuće.

Sve je bilo u redu i porodica je do kraja marta bila zadovoljna skrbi koju je Milica dobivala u domu..

  • Posljednji put smo se čuli s bakom telefonom 30. marta. Tad se već tri dana žalila na bol ispod desnog rebrenog luka, što smo i prijavili dežurnoj sestri. Sljedećeg dana baka je pala s kreveta i istog je dana naglo dobila visoku temperaturu te sestre Doma kontaktiraju doktoricu Doma – pojašnjava Miličina unuka Tajana Milin.

Institucijama je u dopisu opsežno dokumentirala kronologiju cijelog slučaja.

Baka je bila pacijentica ljekara opće medicine koja je imala ordinaciju u Klaićevoj, gdje je dom, te je brinula o zdravlju većine štićenika. S krajem prošle godine otišla je u penziju zbog zdravstvenih problema.

Doktorica ne vidi potrebu za nalazima

  • Dva dana liječnica nam je telefonski davala informacije kako je baka pregledana te ima urinarni infekt i da, iako je stanje teško, neka se ne brinemo, jer ona ima iskustva i dobro brine o baki, te je tretira antibiotikom. Kroz razgovor s njegovateljicama i sestrama 4. aprila saznajemo kako je doktorica dijagnozu postavila preko telefona, tj. bez ikakvog pregleda ili vađenja krvi. Na naše direktno pitanje, liječnica kaže kako to nije istina i da je već nekoliko puta bila kod bake, a za nalazima ne vidi potrebu – nastavlja Tajana.

Nudili su poslati privatnog doktora i napraviti laboratorijske pretrage o njihovu trošku, no liječnica to odbija. tokom prvih sedam dana od pojave temperature, kaže porodica, doktorica treći put mijenja antibiotike jer ne djeluju.

Nakon izbijanja skandala u Domu u Splitu, 8. aprila 2020. Milicu testiraju na koronavirus. Tad je već devet dana imala visoku temperaturu. Nalaz se vraća negativan.

‘Radimo privatne nalaze, jako su loši’

  • Sljedećeg dana, 9. aprila, zovemo i direktoricu Doma jer se bojimo za bakin život te insistiramo na pretragama. Radimo ih privatno, jer više ne vjerujemo doktorici i njezinom izboru pretraga. Rezultate pretraga dobivamo 10. aprila u 12:00. Nalaz je očajan. Privatni ljekar na temelju nalaza daje mišljenje da je baka teško dehidrirana, sa značajno poremećenim elektrolitima, te da se hitno mora promijeniti vrsta infuzije i dosadašnja terapija. Nakon 11 dana dom pristaje pozvati Hitnu pomoć – piše Tajana.

Iste večeri Milica je zaprimljena u Vinogradsku bolnicu sa temperaturom 38.6 °C , značajno dehidrirana, s izrazitim elektrolitskim disbalansom i s upalom pluća. Tamo je provela 13 dana.

  • Pružena joj je najbolja moguća njega, a napokon i odgovarajuća terapija. Tim ljudima ćemo biti vječno zahvalni. Nažalost, 22. aprila 2020 u 18:00 baka je izgubila bitku – navodi u dopisu.

‘Liječenje nije provedeno u skladu s pravilima struke’

Tragom njihove pritužbe Samostalni sektor za inspekcije u zdravstvu Ministarstva zdravstva zatražio je stručno mišljenje Povjerenstva Hrvatske ljekarske komore (HLK). U svom zaključku navode da “liječenje sada pokojne Milice Pukljak od strane izabrane liječnice opće medicine nije provedeno u skladu s pravilima struke, a obzirom na izostanak kliničkog pregleda pacijentice kad je to, uzimajući u obzir višednevni status bolesti i to neovisno o primjeni različite antibiotske terapije bilo nužno učiniti”.

Iz Ministarstva su poručili da u skladu s aktima HLK mogu podnijeti prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv liječnice pred Časnim sudom komore. Iz HLK odgovaraju i da ranije nije bilo pritužbi pacijenata ili članova njihove porodice na liječnicu.

  • Nisam dobro, srčani sam bolesnik i upravo idem u bolnicu. Žao mi je, ali doista ne mogu sad razgovarati s vama o tome. Nazovite neki drugi put – bilo je sve što nam je liječnica rekla u telefonskom razgovoru.

Liječnica u svom očitovanju inspekciji navodi da je u razdoblju od početka marta svakodnevno radila u prostoru ambulante u Klaićevoj 10.

  • Iz zdravstvenog kartona pokojne te evidencije medicinskog osoblja Doma, a kasnije i iz otpusnog pisma post mortem razvidno je da su komplikacije nastale nakon hospitalizacije. Također je važno napomenuti da su hospitalizacije u tom razdoblju bile strogo indicirane te je tek na zamolbu sestara iz Doma upućenih doktorici iz hitne, a zbog straha od prijetnji kćeri, pokojna odvezena na hitnu internu – navodi liječnica dodajući da zbog preboljenog infarkta miokarda i sama pripada rizičnoj grupi u slučaju zaraze koronavirusom.

Pisala je porodica pokojne štićenice i Ministarstvu socijalne politike.

I oni su u dom uputili inspekciju, no tek 11. novembra.

  • Nažalost, u isto vrijeme je na 5. spratu doma, gdje je bila smještena korisnica i gdje liječnica ima ambulantu, bilo u toku uzimanje briseva od svih korisnika jer je kod nekoliko njih već prethodno bila potvrđena zaraza virusom Covid-19. Stoga, inspektori nisu mogli fizički pristupiti na 5. sprat i prikupiti informacije od smještenih korisnika i zatečenih radnika – stoji u odgovoru ministarstva.

Unatoč tome, nastavljaju, proveli su nadzor uvidom u evidencije te razgovorom s glavnom sestrom i socijalnom radnicom doma.

  • Odluka o dijagnostičkim postupcima i terapiji je u nadležnosti ljekara, koji je samostalan u postupanju. Korisnici usluga socijalne njege, kao i svi ostali osiguranici, slobodno biraju ljekara primarne zdravstvene zaštite. S obzirom na postavljene zakonske okvire ne vidimo prostor za postupanje ravnatelja ustanove/doma socijalne njege zbog eventualnog nezadovoljstva pacijenta stručnim postupcima svog izabranog ljekara– navode u svom odgovoru porodice.

Na naš upit planiraju li eventualno poslati još jednu inspekciju kako bi ipak razgovarali s korisnicima i radnicima na 5. spratu iz ministarstva odgovorili su negativno, piše “24sata“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno