Said Hasanović se odricao dijela školarine kako bi osigurao ručak za djecu iz rodnog Podrinja

Popularno

Povezano

Smrt Saida Hasanovića, mladić iz Konjević polja koji je studirao u Turskoj, potresla je cijelu BiH. Kao uzrok smrti navodi se srčani udar, što je objavljeno na stranici Ministarstva odbrane BiH. Ovaj 20-godišnji mladić preminuo je jučer u Turskoj gdje je bio na školovanju, a porijeklom je iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje.

Bio je pripadnik Oružanih snaga BiH, a nedavno su mediji objavili dirljivu priču o ovom mladiću i njegovim uspjesima.

- Marketing -

Kako navode, uprkos uspjehu koji je postizao, nije zaboravio svoje drugove i porijeklo.

Srednju školu je završio u Srebrenici, a školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji. Ima dva brata, a prije nekoliko godina ostali su bez oca.

Školuje ih podrinjska heroina, majka Hava. Kada je boravio u Srebrenici dane je provodio u Internatu MFS – EMMAUSA.

Ono što krasi ovog mladića jeste da nije zaboravio svoje drugove iz Internata, nije zaboravio svoje Podrinje. Za svu djecu koja trenutno se nalaze u Internatu u Potočarima osigurao je ručak – roštilj i zakusku, odrekavši se dijela novca od svoje školarine.

  • S velikom tugom i boli saopštavamo da je dana, 3. oktobra 2021. godine, od posljedica srčanog udara, preminuo kadet Oružanih snaga BiH, student prve godine Vojne akademije u Ankari, Said Hasanović (2001). Kadet Hasanović će ostati upamćen kao izuzetno dobar kadet, dobar drug i prijatelj. Ovim putem, Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem, izražava svoje najdublje saučešće porodici preminulog kadeta, napisali su na zvaničnoj Facebook stranici.

Vrijeme i mjesto dženaze bit će objavljeni naknadno.

- Marketing -

Najnovije