Safet Sušić: "Pripreme za EP ćemo obaviti u Zenici"

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine obavit će pripreme za prvu kvalifikacionu utakmicu s Kiprom, i kontrolonu utakmicu s Lihtenštajnom, u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, odlučio je selektor bh. reprezentacije Safet Sušić.

On je danas s generalnim sekretarom Nogometnog/fudbalskog saveza (NS/FS) BiH Jasminom Bakovićem, asistentom Elvirom Baljićem, i direktorom Odjela za takmičenje Elmirom Pilavom posjetio Trening centar u Zenici.

Nemamo primjedbi, sve je onako kako sam očekivao i priželjkivao. Mislim da postoje svi uslovi da se reprezentacija u sljedećim kvalifikacijama priprema ovdje u Zenici – rekao je Sušić nakon posjete Centru i stadionu Bilino polje.

Delegacija NS/FS BiH posjetila je “Bilino polje“ na kojem se izvode radovi na rekonstrukciji pojedinih dijelova tog stadiona, kako bi se ispunili zahtjevi i standardi UEFA-e.

Okupljanje bh. reprezentativaca je zakazano za 1. septembar u Trening centru NF/FS BiH u Zenici, gdje će se pripremati za prijateljski meč protiv Lihtenštajna, koji se igra 4. septembra na stadionu Tušanj u Tuzli, nakon čega se reprezentacija vraća u Zenicu na pripreme za kvalifikacioni meč protiv Kipra, koji se igra 9. septembra na stadionu “Bilino polje”.

BHRT

Možda vam se svidi

Comments are closed.