Safet Jonuzi koji je ubio Kenana Muhovića pretučen u KPZ-u Zenica !!

U pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda Zenica krajem prošlog mjeseca je pretučen Safet Jonuzi, koji je osumnjičen za ubistvo Kenana Muhovića i pokušaj ubistva Sadmira Šabića u Kaknju.

“Obojica, napadač i napadnuti, imali su primjerno ponašanje, slagali su se i bili cimeri, dijelili su sobu. Zbog primjernog ponašanja su imali radnu terapiju i sve je bilo uredno do nedjeljnog incidenta. Napadač je procesuiran prema pravilima zatvora, a provodi se istraga o tome šta je prethodilo incidentu”, izjavio je zamjenik direktora KPZ-a Zenica Ivica Dujmović za Dnevni avaz.

Safet Jonuzi u pritvoru se nalazi više od dva mjeseca, a o njegovom napadu je obaviješten i njegov advokat Faruk Balijagić, koji je zatražio neuropsihijatrijsko vještačenje svog klijenta na elemente razdražljivosti.

“Obavijestio sam Ambasadu Makedonije o ovom nemilom incidentu i tražio da se uključe i zaštitu svog državljanina. O premlaćivanju sam obavijestio i direktora KPZ-a te glavnu tužiteljicu Vesnu Kaknjo, tražeći da i oni reagiraju. Također, javno sam protestirao što se saslušanje klijenta odvija na jeziku koji on jedva poznaje, a ne na makedonskom, albanskom ili češkom, njegovim odnosno maternjim jezicima njegovih roditelja”, rekao je Balijagić za Dnevni avaz.

Podsjećamo, Muhović je ubijen 26. augusta 2013. godine u Kaknju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.