SAD: Zabilježen najveći dnevni porast zaraženih koronavirusom na svijetu, čak 55.000

U Sjedinjenim Američkim Državama jučer je zabilježeno više od 55 hiljada novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

U Sjedinjenim Američkim Državama 37 država bilježi porast broja slučajeva zaraze koronavirusom, piše Guardian.

Zbog naglog porasta broja slučajeva koronavirusa u SAD-u tokom protekle sedmice pod povećalo je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

Florida, među državama koje su u junu bile najteže pogođene, prijavila je u četvrtak više od 10 hiljada novih slučajeva zaraze koronavirsom, što je njen najveći skok do sada i više novih slučajeva u jednom danu od bilo koje evropske zemlje na vrhuncu epidemije, prenosi “Klix“.

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 55.274, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. juna. SAD ima 128.643 smrtnih slučajeva, što je najviše u bilo kojoj zemlji. Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u svijetu trenutno iznosi 518.121, prema univerzitetu Johns Hopkins.

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je da u potpunosti podržava napore guvernera Floride da uspori širenje epidemije koronavirusa, čak i kada je država ranije izvijestila o najvećem jednodnevnom porastu slučajeva od kada je počela pandemija.

Možda vam se svidi

Leave A Reply