― Marketing ―

Sabina Ćudić postala zastupnica u Parlamentu Vijeća Evrope

- Marketing -

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, danas je zvanično postala poslanica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i prva je članica evropskih liberala iz BiH u ovoj instituciji.

“Dat ću sve od sebe da doprinesem izgradnji političkog, demokratskog i diplomatskog kredibiliteta Bosne i Hercegovine, kako u ovoj instituciji tako u njenim zemljama članicama, kako sama tako u saradnji s kolegama iz delegacije Bosne i Hercegovine. Uvjerena sam i ponovit ću to: možemo biti zemlja izvoznica evropskih rješenja, a ne gotovo isključivo problema, znam da možemo i moramo zauzeti mjesto za evropskim stolom.” navela je.

Podsjećamo da je upravo na današnji dan 2002. Bosna i Hercegovina postala članica Vijeća Evrope.

- Marketing -

Skupština Vijeća Evrope zadužena je između ostalog i za izbor sudija Evropskog suda za ljudska prava, a bavi se i nadzorom nad implementacijom presuda suda u zemljama članicama, što je posebno važno u kontekstu reformi unutar Bosne i Hercegovine.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...