S djetetom u naručju skočila u smrt sa 11. sprata

Stanovnici zagrebačkih Utrina šokirani nesvakidašnjim ubojstvom i samoubojstvom.

– Sjedila sam na svom balkonu i pila kavu. Odjednom sam čula lomljavu grana i tresak. Pretpostavila sam da je nešto palo, no nisam vidjela što. Kako se više ništa nije čulo, nisam obraćala preveliku pozornost na to. Tko bi pomislio da se ovako nešto moglo dogoditi? – šokirano je susjedima prepričavala stanarka jednog od nebodera u Karamanovom prilazu bb u zagrebačkim Utrinama, dok je danas zajedno s njima promatrala policijski očevid na mjestu šokantne tragedije.

A ta tragedija dogodila se oko 6.30, kada je I.P.R. (38), držeći u naručju trogodišnju kćer skočila u smrt sa 11 kata nebodera, u kojem je živjela sa suprugom i dvoje djece. Njihova beživotna tijela u 7.35 pronašla je prolaznica, koja je pozvala policiju i Hitnu.

Majka dvoje djece

No na žalost Hitna pomoć je samo mogla konstatirati smrt, a policija je počela istragu slučaja, kvalificiravši djelo kao ubojstvo i samoubojstvo. Što je 38-godišnju majku dvoje djece, natjeralo da s velike visine skoči u smrt s djetetom u naručju, vjerojatno je nepoznanica koja se nikada neće razriješiti. Za sada nije poznato je li iza sebe ostavila kakvo oproštajno pismo, no neslužbeno se moglo čuti da bi narušeni bračni odnosi možda mogli biti motiv tog očajničkog čina. Naime, I.P.R. i njezin suprug bili su pred razvodom, a kako se neslužbeno doznaje, iako su živjeli u istom stanu, gotovo i da nisu komunicirali.

Kada se tragedija dogodila, on nije bio kod kuće, jer je večer ranije izašao vani te se do jutra nije vratio. Policija je razgovarala s njim, a tijekom tog razgovora, potvrđeno je da u vrijeme tragedije nije bio u stanu. No zato je u stanu bilo njihovo drugo dijete (7), koje je spavalo te srećom nije ni vidjelo ni čulo što se dogodilo.

Očevid je osim na mjestu događaja, obavljen i u stanu, a brojni stanari okolnih nebodera danas su satima promatrali što policija radi. Njihovo ponašanje i ne čudi, jer se sve odvijalo u prostranom parku između nebodera, koji se koristi kao dječje igralište.

Zakriveni šatorom

Zbog toga je policija i dodatno zaštitila mjesto događaja, pa je tijekom očevida korišten policijski šator, kojim su zakrivena tijela žrtava. Prikupljeni tragovi poslani su na vještačenje, a tijela su po okončanju očevida prevezena na obdukciju.

Vecernji.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.