Bubi iz Zenice ucjenjivao bivšu ljubavnicu koja je bila udata

Popularno

Povezano

Emir Šahinović Bubi mogao bi se uskoro naći na optuženičkoj klupi zbog ucjenjivanja udate žene koja mu je bila ljubavnica.

 

- Marketing -

 

Prijetnja ugledu

 

 

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je podiglo, a Općinski sud u Zenici 20. septembra potvrdio optužnicu protiv rukometaša zbog ucjene. Prema navodima iz optužnice, Šahinović je bio u ljubavnoj vezi s A. S., koju je na kraju ucijenio za više hiljada maraka.

 

Sve se dešavalo u januaru 2019. godine, kada je Šahinović zaprijetio A. S. da će njenom mužu J. S. otkriti da su u ljubavnoj vezi i da će na društvenim mrežama objaviti njihove zajedničke fotografije i prepisku.

 

Da to ne uradi, Šahinović je tražio od svoje ljubavnice da s njim zaključi ugovor o zajmu.

 

U ugovoru je on njoj kao zajmodavac pozajmio 65.000 KM, a koje će ona, kao zajmoprimac, njemu vraćati bez pripadajuće kamate, u dogovorenim mjesečnim ratama, sve do 5. januara 2028. godine.

 

 

 

Bio je svjestan da joj nije pozajmio novac, već da je na taj način ucjenjuje s ciljem da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, a što je oštećena S. A. shvatila kao prijetnju koja će škoditi njenoj časti i ugledu – navodi se u optužnici.

Ovjerila potpis

 

Žena je, iz straha da će njen ljubavnik ostvariti svoje prijetnje, sa Šahinovićem 24. januara 2019. godine kod notara Ž. A. u Zenici izvršila ovjeru svojih potpisa na ugovoru.

 

Šahinović ju je time prisilio da poduzme korake na štetu svoje imovine, piše Avaz.ba.

 

 

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

- Marketing -

Najnovije