Rudar dočekuje ekipu Radničkog iz Lukavca

Ovog vikenda se, utakmicama 16. kola, nastavlja takmičenje u Prvoj ligi FBiH. Naši fudbaleri su prva dva kola proljetnog dijela prvenstva domaćini, a u subotu dočekujemo uvijek neugodnu, ekipu Radničkog iz Lukavca. Iza nas je dosta turbulentan pripremni period obilježen štrajkom igrača na samom početku, nedostatkom kontrolnih utakmica i na kraju odlaskom dugogodišnjeg kapitena Zlatana Gafurovića, a kako su svi problemi uticali na igrače, najbolje će pokazati subotnja utakmica. “Možemo biti zadovoljni odrađenim poslom koji smo dosad postigli, najvažnije da je ekipa fizički spremna”, riječi su novog kapitena Fadila Čizmića, koji vjeruje u nove bodove protiv Radničkog.

“Sigurno da neće biti laka utakmica, ekipu Radničkog ne smijemo potcijeniti. Znamo i svijesni smo da igramo na domaćem terenu i da moramo preuzeti ulogu favorita, te se iskreno nadam da ćemo borbenom i agresivnom igrom doći do pobjede koja bi nam sigurno bila vjetar u leđa za nastavak prvenstva”, istakao je Čizmić za našu web stranicu, te dodao da očekuje podršku navijača, bez kojih utakmice na Rudaru ne bi imale smisla, i da zajedničkim snagama nastavimo prema zacrtanom cilju!

Prvi duel ova dva rivala odigran u Lukavcu, završen je minimalnom pobjedom našeg kluba od 1:0. Utakmica Rudar-Radnički, igrat će se u subotu, 04. marta sa početkom u 15,00 sati. Glavni sudija utakmice je Mateo Musa iz Čitluka, a njegovi pomoćnici su Jure Musa također iz Čitluka i Silvio Bubalo iz Mostara.

Možda vam se svidi

avatar