Rosi: Napad policije tokom protesta u Novom Sadu na dječaka sa autizmom

Dario Rosi, predsjednik udruženja “Autizam – pravo na život” uputio je zahtjev direktoru policije Vladimiru Rebiću da se ispita slučaj napada policije i prekomjerne upotrebe sile nad dječakom sa autizmom tokom protesta u Novom Sadu, a da počinioci tog događaja budu kažnjeni.

“Prema našim saznanjima, snimcima i informacijama koje su dostupne na mrežama, 8. jula tokom protesta u Novom Sadu, pripadnici policije su bez razloga i direktnog povoda, fizički nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik policije ga je potom šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji. Nažalost radi se o mladoj osobi sa autizmom”, naveo je Rosi u zahtjevu Rebiću.
On je direktoru policije rekao da može da dostavi podatke o povrijeđenom dječaku, kao i o inspektoru MUP-a za koga se, kako je naveo, “osnovano sumnja da je primijenio prekomjernu silu”.
Rosi je pozvao da se utvrde sve činjenice ovog događaja i kazne počinioci, ili će u suprotnom to udruženje podnijeti prijavu protiv počinioca i obratiti se međunarodnim organizacijama za zaštitu prava osoba sa invaliditetom.
 
N1 BiH

Možda vam se svidi

Leave A Reply