18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

“Rođen sam u Srebrenici, moja majka druge vjere nas je ostavila…”: Ko je Aleksandar Jovičić, jučer uhapšeni “najmlađi predsjednik opštine”


Važio je za mladog lava SNS-a, prije toga je imao staž i u Narodnoj skupštini, a bio je i predsednik omladine stranke.

Jovičić je rođen je 1987. godine u Srebrenici. Završio je Tehničku saobraćajnu školu. Kako se navodi u njegovoj biografiji koju objavljuju mediji, od 2008. do 2011. bio je na Visokoj poslovnoj školi u Beogradu. U izbornim listima kao zanimanje navodi diplomirani ekonomista.

Navodi se i da je radio u slovenačkoj firmi “Gorenje”, kao menadžer prodaje.

U politiku je ušao 2008. godine.

Nakon parlamentarnih izbora, održanih u martu 2014. godine, postaje narodni poslanik na listi Srpske napredne stranke.

O odrastanju u Srebrenici, u jednom davnom intervjuu 2016. godine za Nedeljnik je rekao: “Moja prva asocijacija na Srebrenicu su rat i nepravda koja je tim ratom naneta srpskom narodu i svim ljudima u gradu u kome sam se rodio. Ne volim da mislim o Srebrenici jer taj rat sam – iako sam bio četvorogodišnji dečak – doživeo kao dvostruku tragediju. S jedne strane, zbog ratnih strahota i stradanja ljudi, a sa druge, doživeo sam da mi je upravo taj rat razorio porodicu.”

Jovičić je tada ispričao da je majka ostavila porodicu kada je izbio rat.

“Moja majka koja je druge vere, zbog pritiska sredine i mržnje prema Srbima koju je tada politika u Bosni nametala svima koji nisu muslimani, ostavila nas je i nije želela da dođe sa nama u Srbiju. Ja prije verujem da nije smela iz straha za svoju porodicu u Bosni, ali to na kraju nije ni bilo važno. Ostao sam bez doma i moj otac i baka sa mnom u naručju i sa dve torbe u koje smo spakovali ceo život, došli su 1991. godine u Beograd. Od tada živim u Borči i zavoleo sam je kao da sam se tu rodio”, ispričao je Jovičić. prenosi “Nedeljnik

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO