― Marketing ―

Rođen je sa teškim invaliditetom bez ruku i nogu: Kad je pokazao šta umije da radi svijet je zanijemio pred prizorom

- Marketing -

Dečko sa urođenim anomalijama pokazao je nevjerovatan talenat za muziku, a svijet je ostao u čudu.

Osobe sa urođenim anomalijama često u sebi imaju nestvaran talenat za razne vrste umjetnosti. Osim toga, svjedoci smo da mnogi od njih dnevne aktivnosti obavljaju nesmetano i veoma precizno i spretno.

Ovu činjenicu je potkrijepio i mladi Josafat Raman (21) koji je rođen bez šaka. Težak invaliditet ovog mladog momka nije spriječio da napreduje i da postane prava senzacija na TikToku.

- Marketing -

Naime, nakon što je podijelio video gde svira klavir, postao je veoma popularan i voljen. Odsvirao je popularno djelo Ludovika Einaudija za solo klavir, ‘Ekperience’, a rezultati ovog videa govore sami za sebe.

Pogledajte video OVDJE.

Njegov video broji preko milion pregleda, a mnogim ljudima postao je inspiracija. Inače, Raman je rođen sa dismelijom, grupom različitih urođenih malformacija u šakama, rukama ili nogama.

– Imam ovaj invaliditet od rođenja – rekao je Raman za Classic FM i dodao – To utiče na moje ruke i noge. Noge mi se završavaju tik ispod koljena i imam dvije proteze za potkoljenice.

Pogledajte video OVDJE.

Raman je pokazao da ima izvanredan talenat, a osim klavira, svira i bas gitaru u trubu. Pored sviranja, Raman voli i da komponuje. On se 2019. pojavio se u njemačkoj televizijskoj emisiji Supertalent ostavljajući sudije u suzama i podigavši ih na noge uz ovacije.

Od kada se pojavio u emisiji, Raman je počeo da studira socijalni rad na univerzitetu i nada se da će kombinovati ove dvije strasti u svojoj budućoj karijeri.

- Marketing -