Povezano

Rodila u 51. godini, sama se izborila za vantjelesnu oplodnju: Aleksandra ima jednu poruku za sve žene


Aleksandra Živković iz Niša želju da postane majka ostvarila je u 51. godini. Zaposlena kao farmaceutski tehničar, godinama je radila još nekoliko poslova da bi prikupila novac za vantjelesnu oplodnju u Solunu. Želja joj se ostvarila u prvom pokušaju i na svijet je došla Helena, koja je napunila godinu dana.

- Marketing -

Odluka da sa punih pedeset godina pokuša da se ostvari kao majka za Aleksadru je bila jedina moguća.

“Kad sam vidjela da neću imati ni mogućnost da se ostvarim kao majka, ja sam presjekla i onda se poslednjih par godina grčevito borila da finansijski sebi obezbjedim mogućnost da probam jednom, pa kako mi Bog da”, priča samohrana majka Aleksandra Živković.

U Solun je otišla svjesna da je vjerovatnoća da vantjelesna oplodnja uspije iz prvog pokušaja mala. Ali desilo se baš tako. Mala Helena nedavno je proslavila prvi rođendan a uz njih su sve vrijeme Aleksandrini brat i majka.

“Kad je ostala trudna, proživljavala sam teško jer sam se plašila da moje dijete ima 50 godina, da ne doživim neku neprijatnost, ali poslije, kad je sve prošlo i kad se rodila Helena, sada sam najsretnija baka na svijetu”, kaže Snežana Živković.

I komentari okoline su uglavnom pozitivni ali ima, kaže Aleksandra, i onih koji joj zamjeraju kasno materinstvo.

“Meni je žao što mi se ovo nije desilo ranije, da provedem više vremena sa Helenom. Ali daću sve od sebe da očuvam i sebe, a trudiću se i da nju učinim da bude dobar čovjek, da je osamostalim. Mene treba posmatrati kao nekog ko je dobio loto. Ne možete da birate kad ćete da dobijete, svi bi voljeli da dobiju loto sa dvadeset pa da uživaju u bogatstvu, ne može, ja sam svoj dobila sad i hvala Bogu na tome”, kaže Aleksandra.

Ako je iz svega toga nešto naučila, kaže, to je da je život jedno veliko čudo i vjeruje da nju i Helenu tek čeka mnogo lijepog, piše “RTS“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno