RMU: Pozitivna ocjena recertifikacijskog audita

U Rudniku mrkog uglja Kakanj, 8. i 9. jula/srpnja, obavljen je recertifikacijski audit integriranog sistema upravljanja kvalitetom i okolinskog upravljanja prema zahtjevima EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004.
U ova dva dana auditori TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP, obišli su sve organizacijske jedinice Rudnika i provjeravali usklađenost procesa sa zahtjevima navedenih standarda. Na završnom radnom sastanku retcertifikacijskog audita, saopštili su mišljenje na osnovu kojeg konstatuju usklađenost procesa i veći broj poboljšanja u integriranom sistemu upravljanja. Na ovaj način u kakanjskom Rudniku su potvrđeni uvjeti za nastavak važnosti, odnosno izdavanje novih certifikata za sistem upravljanja EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004.

SAMSUNG CSC

Važnost ovih certifikata je do polovine 2017. godine. Riječ je o certifikatima za upravljanje kvalitetom i okolinskim upravljanjem. Kako bi se sistem uspješno održavao, a u nekim procesima i unaprjeđivao, svake godine se obavlja interni i nadzorni audit.

SAMSUNG CSC
Od uvođenja sistema kvaliteta 2011. godine, od strane TÜV Croatia d.o.o. – TÜV NORD GROUP, obavljena su dva nadzorna, a ovo je bio prvi recertifikacijski audit.

Press RMU

Možda vam se svidi

Comments are closed.