Riješite se tamnih mrlja ispod pazuha pomoću ovih sastojaka

Popularno

Povezano


Uz neke od ovih sastojaka možete se riješiti tamnih mrlja zauvijek. Neke od ovih sastojaka već imate u svojoj kuhinji.

- Marketing -

Krastavac

Ovo zeleno povrće hladi i hidrira kožu i zbog svojih prirodnih sastojaka služi za prirodno izbjeljivanje kože.

Možete iscijediti krastavac, a potom pamučni tufer potopiti u sok i aplicirati na tamni predio ispod pazuha. Postupak ponavljajte više puta dnevno.

Krompir

Ovo povrće je bogato kiselinama zbog čega predstavlja prirodno sredstvo za izbjeljivanje. Kako biste posvetlili tamne mrlje, sve što treba da uradite je da jednostavno isiječete tanko parče krompira i postavite ga ispod pauzuha. Isto kao krastavac, možete ga iscijediti, a potom sok natopiti vatom.

Ostavite sok da djeluje 15 minuta, dok se ne osuši, a zatim isperite pazuh toplom vodom.

Kokosovo ulje

Poznato po svojim prirodnim sastojcima za izbjeljivanje, kokosovo ulje je još jedna opcija za izbjeljivanje kože koja je potamnila.

Jednostavno masirajte mrlje uljem i ostavite da djeluje 15 minuta, a potom operite pazuh toplom vodom. Svakodnevno masiranje garantuje posvetljivanje.

Ako želite da se riješite tamnih mrlja potrebno je da radite piling, a soda bikarbona je jedan od najboljih prijedloga.

Sodu bikarbonu pomiješate sa vodom, kako biste dobili pastu, a potom protrljajte dobro potamnjelu regiju. Kada uradite dobar piling, isperite pazuh i osušite ga. Za najbolje rezultate, piling treba da radite dva puta nedjeljno.

Limun

Lumun je najbolje prirodno sredstvo za izbjeljivanje, a posebno se dobro pokazao za rješavanje problema sa potamnjelim dijelovima kože.

Sve što treba da uradite je da isječete limun na dva dijela, a potom jednom polovinom da protrljate pauzuh nekoliko minuta. Ostavite da sok odstoji na koži 15 minuta. Radite to dva puta nedjeljno i primijetit ćete odlične rezultate,piše Avaz

- Marketing -

Najnovije