Ribolovac iz BiH se  40 minuta borio sa grdosijom, svi u čudu gledali borbu sa somom od 80 kila

Ribolovac iz Bosne i Hercegovine Miško Šteković koji živi i radi u Njemačkoj, upecao je soma teškog 80 kilograma i dugačkog čak dva metra.

Borba sa ovom riječnom “nemani” trajala je oko 40 minuta, a Mišku je u svemu pomagao “saborac” Vladimir Branković iz Valjeva.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Dvojica drugova soma su upecali u Holandiji, na rijeci Meza u blizini grada Roermond.

Šteković, kome je pecanje velika ljubav, i ovog puta je, kao pravi sportski ribolovac pokazao poštovanje prema nesvakidašnje krupnom ulovu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tako je nakon nekoliko usnimljenih fotografija, kako bi ovjekovječio ovaj momenat, ali i dokazao ljudima da se ovo stvarno i dogodilo, soma vratio nazad u vodu.

Izvlačenje pomenutog kapitalca trajalo je više od pola sata, a sa Štekovićem je tokom cijele akcije 80 kilograma teške ribe bio i prijatelj Vladimir Branković. On mu je pomogao da soma izvuku na obalu rijeke i usnime.

– Ovaj ulov je zahtijevao oko 40 minuta borbe. Riba je zagrizla negdje pola sata poslije ponoći. Bez mog prijatelja Vladimira ne bih uspio i izvukao soma na obalu – priča ribolovac Miško Šteković za Blic.

Kako dalje priča, tokom ovog pecanja imali su i publiku Nijemaca i Holanđana, kojima su, kako kaže “očitali lekciju”.

– Iako su oni bili opremljeni najnovijom tehnologijom, od čamaca, pribora do sonara za ribolov, mi Srbi smo im očitali lekciju, a ribu smo nakon hvatanja i mjerenja vratili u vodu i svi sretni – kaže nam Miško i dodaje kako se on i njegov prijatelj pecanjem bave rekreativno, te da su u ribolovu pronašli svoju opsesiju.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Zabilježen pad industrijske proizvodnje u BiH za 1.8 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hrcegovini u...

Pacovi optuženi da su pojeli 500 kilograma kanabisa

Sud i policija u jednom mjestu na sjeveru Indije...

Vremenska prognoza do utorka

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno...