Republika Srpska uvozi 20.000 doza vakcine Sputnjik V


Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdalo je rješenje kojim je odobren uvoz 20.000 doza vakcine protiv koronavirusa Sputnjik V.
Rješenje je izdato na osnovu zahtjeva za uvoz koji je podnio veletrgovac lijekova “Krajina grupa” iz Banja Luke.
U Ministarstvu napominju da je riječ o hitnom uvozu lijeka koji nema dozvolu za stavljanje u promet u BiH, a neophodan je za zaštitu zdravlja stanovništva na prijedlog zdravstvene ustanove, odnosno u skladu sa ugovorom zaključenim između Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i “Krajina grupe”.
Prema informacijama veletrgovca, očekuje se da ovaj lijek tokom predstojećeg vikenda stigne na aerodrom u Beogradu, odakle će dalje biti upućen u bh. entitet Republika Srpska.
Nakon završetka carinskog postupka, biće upućen na kontrolu serije u nadležnu Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH.
Iz Ministarstva podsjećaju da je ovim planom predviđeno da vakcinama koje stignu u Republiku Srpsku prioritetno budu vakcinisani zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u ustanovama za smještaj starijih lica, stanovništvo starije životne dobi i osobe sa hroničnim oboljenjima, prenosi Avaz

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano