14.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Republika Srpska nabavila iste vakcine kao Srbija ali po duplo većoj cijeniVakcina je kupljena preko preduzeća “Krajinagroup”, a nabavka je provedena pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja.

Kineska vakcina “Sinofarm”, čiji je kontingent nedavno stigao u bh. entitet Republiku Srpsku, plaćena je više od 106 konvertibilnih maraka po komadu. Nadležni se pravdaju da cijenu formira ponuđač, dok iz opozicije upozoravaju da je cijena koju je za kinesku vakcinu platila Republika Srpska skoro duplo veća od iznosa koji je platila Srbija, piše BN.

Za 160.000 doza, odnosno 80.000 komada vakcine “Sinofarm”, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske platio je 8,5 miliona maraka, pa je cijena po komadu veća od 106 konvertibilnih maraka. Iz Instituta se pravdaju da je takvu cijenu formirao ponuđač.

Foto: RTRS

Vakcina je kupljena preko preduzeća “Krajinagroup”, a nabavka je provedena pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja. Iz Instituta kao razlog navode krajnju hitnost.

Iz opozicije pitaju kako je Srbija nabavila istu vakcinu po duplo nižoj cijeni, jer je pored nabavke vakcina potrebno da se obezbijedi što povoljnija cijena.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO