Reprezentacija Alžira traži od FIFA-e da utakmice na Mundijalu igra nakon iftara

Reprezentacija Alžira je sinoć iznenadila mnoge prolaskom u osminu finala Mundijala u Brazilu nakon što su odigrali neriješeno 1:1 protiv selekcije Rusije.

Zbog nastupajućeg mjeseca ramazana, čelnici reprezentacije Alžira zatražili su od FIFA-e da njihova selekcija svoju utakmicu osmine finala protiv Njemačke igra u kasnijim večernjim satima, nakon završetka posta, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Ureda za vjerska pitanja Alžira Jelul Hicimi smatra da fudbaleri reprezentacije Alžira mogu postiti tokom Mundijala iako neki stručnjaci tvrde da post nije dobar za visok performans igrača na utakmici.

“Reprezentativcima Alžira preporučujemo da poste čak i tokom Mundijala u Brazilu, jer je post u toj zemlji kratak i nije toliko vruće kao kod nas u Alžiru. Ali, ako vide da bi im to moglo štetiti, mogu se omrsiti i poslije nadoknaditi taj post. Islam nalaže da je post dobar i pozitivan za svakog čovjeka”, kazao je Hicimi.

Ističe kako su već zatražili od FIFA-e da reprezentacija Alžira svoju utakmicu osmine finala protiv Njemačke igra u večernjim satima, nakon posta.

Radiosarajevo.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.