Renault zvanično predstavio Mégane Sedan

Renault je upravo objavio prve fotografije, video zapis i informacije o limuzinskoj izvedbi nove generacije svog modela u C segmentu, koja će nositi službeni naziv Mégane Sedan. Riječ je o vozilu koje zamjenjuje dosadašnji Fluence, no za razliku od njega čini se kao neće predstavljati jeftiniju verziju standardnog hatchbacka.

Što se dizajna tiče tu velikih novosti nema. Naime, ovaj novitet je u potpunosti preuzeo obiteljski styling te će u osnovi limuzinska verzija biti gotovo identična hatchbacku i karavanskom modelu, osim dakako stražnjeg kraja, za kojeg valja reći kako se radi o vrlo elegantno izvedenoj pozadini koja će se svidjeti velikoj većini potencijalnih kupaca.

Proizvođač navodi kako će mu trodijelna karoserija omogućiti veliku ponudu prostora na stražnjoj klupi, dok će mu zapremina prtljažnika iznositi više no respektabilnih 508 l, a automobil će biti opremljen i sa hands-free sustavom Easy Trunk Access.

Poput svoje ranije predstavljene braće Mégane Sedan će pokretati dva benzinska motora snage 115 i 130 KS te tri dizela snage 90, 110 i 130 KS. Ovisno o izboru motora te tržištu ova će limuzina biti dostupna s ručnim 5 i 6-stupanjskim ručnim, 6-stupanjskim automatskim te 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Paketi opreme bi navodno trebali biti prenijeti iz hatchbacka, a proizvodnja ovog automobila će biti povjerena renaultovim pogonima u turskoj Bursi. Prvi javni nastup se očekuje na ovogodišnjem pariškom auto salonu, dok će prodaja na europskim tržištima krenuti nedugo zatim.


autonet.hr

Možda vam se svidi

Leave A Reply