Reis Kavazović komentarisao Kljuićevu izjavu: Islamofobija je u BiH veća nego u Evropi– Muslimanima se svakodnevno negira njihovo ustavno pravo na slobodu vjere i njeno upražnjavanje u javnom prostoru.

Reisu-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović prokomentarisao je izjavu bivšeg člana Predsjedništva BiH Stjepana Kljuića. Prema njegovim riječima to je nešto što muslimani koji nisu na pozicijama svakodnevno doživljavaju.

- Marketing -

– Ovo što je izašlo na vidjelo sa Stjepanom Kljuićem je za svaku osudu ali nije ništa novo. To muslimani, koji nisu na političkim pozicijama, svakodnevno doživljavaju. Pogledajte samo portale i na njima komentare. Islamofobija je u BiH možda i veća, nego u evropskim zemljama. Muslimanima se svakodnevno negira njihovo ustavno pravo na slobodu vjere i njeno upražnjavanje u javnom prostoru. Mediji snose veliku odgovornost za to. Kada se to događa voditelji bi trebali odmah prekinuti emisiju i dati do znanja da to ne može proći. Ovako su samo suučesnici, jer toleriraju to što islamofobi rade, izjavio je ef. Kavazović za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, gostujući na Face TV Kljuić je na uvredljiv način opisao način oblačenja ministrice osnovnog i srednjeg obrazovanja KS, Naide Hota-Muminović.

– Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo, zabrađenu… Pa šta ona misli? Šta misle ovo malo inovjeraca djece kad je vide? Ne. To se pojačava, izjavio Kljuić, nakon čega je pokrenuta lavina osuđujućih reakcija na ove njegove riječi.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano