Recept za najsočnije pečeno pile ikad, tajna je u dodatku koji košta 2 KM

Pečeno pile i krompirići toliko su omiljeno jelo da bez njega skoro ne možemo da zamislimo jedan obrok.

Možda imate odličan recept kako da vaše pile bude sočno i ukusno, a ukućani jedva čekaju da ručak postavite na sto.

- Marketing -

Sigurni smo da je recept sjajan, ali vrijedi i probati i genijalan trik jedne mame koja je postupak pripreme oplemenila neočekivanim začinom iz kesice, a pile stavila na sporo pečenje. Uz samo male promjene, možda bi ovaj vikend ukućane mogle da iznenadite novim ukusom.

Za početak, dovoljno je pile od 1,5 kg, malo ulja i supa iz kesice od luka, koja u prodavnicama košta oko 2 KM. Bilo bi odlično kada bi imali i aparat za sporo kuhanje (pečenje), međutim efekt dugotrajnog kuhanja možeš postići i u rerni.

Priprema je vrlo jednostavna. Najprije treba nauljiti aparat za sporo kuhanje, a zatim na dno postavi luk, krompir, mrkvu i drugo povrće po izboru. Pile dobro natrljajte supom iz kesice i zatim ga stavite u aparat. Upalite i piletinu i povrće ostavite četiri sata da se peku.

Budući da će piletina pustiti sokove tokom pečenja, krompir i povrće kuhaće se u ukusnoj supici koja će sve sastojke prožeti finim notama.

U nedostatku aparata za sporo kuhanje piletinu i povrće možete staviti i u rernu na 90 – 120 stepeni Celzijusa na nekoliko sati, a nadzor nije potreban.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano