Real Madrid želi Asmira Begovića !

Španski gigant vidi bosanskog golmana kao dugotrajno rješenje, i potencijalnu zamjenu za Diega Lopeza, drugog golmana Real Madrida za kojim interes pokazuju Manchester City i AC Milan.
Kako piše Daily Telegraph, menadžer „kraljeva“ Carlo Ancelotti nema previše povjerenja u formu 32-godišnjeg kapitena Ikera Casillasa, tako da je u potrazi za dugoročnim rješenjem.
Ancelotti je dva puta pokušao dovesti Begovića u redove Chalsea u vrijeme kada je talijan bio na klupi „plavaca“. Stoke neće tako lahko odustati od jednog od najboljih svojih igrača, a spominje se cifra od 15 miliona funti.
Predsjednik Stoke-a peter Coates je rekao „Odgovorno tvrdim da je u proteklim godinama Begović dokazao da je jedan od najboljih golmana Premier lige. Ambiciozan je i želi igrati na najvećem nivou. Protiv naše volje je da prodamo Begovića zbog toga što želimo zadržati naše najbolje igrače, ali s druge strane moramo biti realni da će jednog dana doći i taj trenutak.“
Trener Mark Hughes je odbacio špekulacije, ali priznaje da će biti veoma teško sačuvati Begovića u Stokeu.
„Nisam siguran odakle je potekla ta priča, ali sigurno da do sada nije uspostavljen nikakav kontakt između dva kluba.“ – rekao je Hughes.
Kakanj-x/Daily Telegraph/Metro.co.uk.

Možda vam se svidi

Comments are closed.