Reakcije iz NATO-a: Posvećeni smo stabilnosti BiH, o članstvu odlučuje samo država i niko trećiPoruka iz NATO-a došla je svega par sati nakon gostovanja ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova na FACE televiziji gdje je ponovio da će Rusija reagovati na eventualno članstvo naše zemlje u Sjevernoatlantskom savezu.

NATO je posvećen sigurnosti, stabilnosti i suverenitetu BiH – kao i našoj politici otvorenih vrata u pogledu članstva, navode iz NATO Štaba u Sarjaevu.

- Marketing -

U objavi na društvenim mrežama iz NATO-a poručuju da je na BiH da odluči o odnosu koji želi sa NATO-om, te da nijedna treća strana nema pravo intervenirati ili staviti veto na takav proces.

“Mi smo zajedno jači i nastavit ćemo raditi sa vlastima i našim međunarodnim partnerima kako bismo osigurali sigurno okruženje u BiH”, poručuju iz NATO Štaba.

Zanimljivo, poruka iz NATO-a došla je svega par sati nakon gostovanja ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova na FACE televiziji gdje je ponovio da će Rusija reagovati na eventualno članstvo naše zemlje u Sjevernoatlantskom savezu.

Podsjećamo, Kalabuhove izjave posljednjih dana izazvale su brojne reakcije kako u zemlji tako i širom svijeta, a nakon što je rekao da će BiH vidjeti reakciju ako uđe u NATO i da bi Ukrajina trbala biti primjer svima.

Također, Kalabuhov je sinoć kazao i da Rusija ima planove i protiv Hrvatske i drugih članica NATO-a.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano