Reakcija iz SNSD-a, Dušanka Majkić: “Neće se moći praviti krčma bez krčmara”

Komentirajući najave dogovora da će vlast na nivou BiH činiti SDA i DF iz FBiH, te stranke Saveza za promjene (SDS, NDP, PDP) visoka dužnosnica SNSD-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić, izjavila je za Avaz“ da bi to bilo moguće u slučaju da im ne trebaju, kako je rekla, legititimni politički predstavnici hrvatskog naroda, odnosno HDZ BiH, koji je, kaže ona, jasno kazao da kao predstavnicima RS-a i srpskog naroda prednost daju SNSD-u.

Majkić je dodala da je takav stav potpuno racionalan kada se zna da će SNSD sa svojim koalicionim predstavnicima formirati vlast na nivou RS-a.

Jer, konstituirati vlast na državnom nivou, a da prethodno niste završili na nivou entiteta i kantona, to mogu samo neracionalni i loši poznavaoci politike. To ne smatram uopće završenom pričom, premda se u izjavama predstavnika stranaka koji su se danas sastajali, i kao dogovorili koaliciju, tako može činiti. Možemo samo misliti na šta je SDS spreman da bi ušao u vlast. Međutim, neće se moći praviti krčma bez krčmara. Smatram da je ovo samo skretanje pažnje i ulazak u nešto što nije moguće provesti do kraja – kazala je Majkić za „Avaz“.

Možda vam se svidi

Comments are closed.