Razbojništvo u Kaknju: Pretukli ga i razbili mu stakla na Golfu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 03.08.2014. godine, u mjestu Drivuša, izvršena je krađa dijelova željezničke opreme sa željezničke pruge. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Dana 03.08.2014. godine, u mjestu Varda, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo V.A., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I. 

Kakanj

Dana 03.08.2014. godine, u 21,00 sati, u Policijsku stanicu Kakanj obratio se H.B. iz Kaknja i prijavio da su ga oko 20,45 sati, fizički napala lica: D.E., M.S. i Č.E., sva iz Kaknja, kojom prilikom je isti zadobio lake tjelesne povrede, te su navedena lica polupala stakla na vozilu marke „VW-Golf“, registarskih oznaka 857-E-976, u njegovom vlasništvu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.