Ratni zločinac Radovan Karadžić gubi svijest: ‘Često su ga dovodili iz kupatila…’

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić (78) u britanskom zatvoru na ostrvu Vajt proteklih dana više puta je padao u nesvijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porodica zločinca tvrdi da je njegovo zdravstveno stanje veoma loše, a da mu se “ne pruža nikakva medicinska pomoć”.

Kćerka ratnog zločinca Sonja Karadžić Jovičević rekla je za Novosti da je njen otac u posljednjih šest dana nekoliko puta gubio svijest i prilikom padova povredio je glavu, kuk, rebra i oba ramena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki put su ga dovlačili iz kupatila ili hodnika i ostavljali u ćeliji bez nadzora, medicinske pomoći i ispitivanja. Za ovih više od dva mjeseca od prošlog alarmantnog stanja, nije imao nikakvu dijagnostičku proceduru, pa samim tim ni terapiju za postojeće probleme. Njegovo zdravstveno stanje je sve ozbiljnije”, rekla je.

Opet je iznijela obziljne optužbe i kazala kako je to “sistematsko, nehumano lišavanje čovjeka njegovih prava na medicinsku pomoć u cilju izazivanja nepovratne štete i posljedica, kako bi došlo do spore, mučne i sigurne smrti”.

Karadžić je na doživotnoj robiji nakon što je proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE