Rat stigao u Moskvu: Šokantni prizori iz glavnog grada Rusije, Pancir-S ispaljuje projektile dok građani mirno odlaze na posao

Rusko ministarstvo odbrane ustvrdilo je da Kijev stoji iza “terorističkog napada” dronovima na glavni grad Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je saopćilo da je osam bespilotnih letjelica sudjelovalo u napadu i da su ih sve u međuvremenu uništile rakete protuzračne odbrane.

Rekli su i da je nekoliko dronova palo na zgrade, nanijevši “manju štetu”. Gradonačelnik Moskve tvrdi da su dvije osobe zatražile ljekarsku pomoć nakon napada. Ruski istražni odbor rekao je da istražuje napad dronom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jutros je kijevski režim izveo teroristički napad bespilotnim letjelicama na objekte u Moskvi. U napadu je sudjelovalo osam bespilotnih letjelica. Sve neprijateljske bespilotne letjelice su pogođene”, objavilo je ministarstvo.

Jutros su objavljeni i snimci iz glavnog grada Rusije koji prikazuju djelovanje ruske protuzračne odbrane i sistema Pancir-S dok građani Moskve odlaze na posao.

Također, ruski mediji priznali su i da su tri osobe poginule u požaru koji je izbio u utorak u ranim jutarnjim satima u skladištu papira u blizini Moskve, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA pozivajući se na hitne službe.

“Skladište s papirom i kartonom zapalilo se u Odintsovu blizu Moskve… tri radnika su poginula, požar je eliminiran”, citiran je predstavnik hitne službe.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE