16.2 C
Kakanj
Utorak, 18 Maja, 2021

Rasim Dervišević tvrdi da njegova supruga nije preminula od korone: “Ona je onkološki bolesnik već dvije godine!”Jučer je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK saopšteno da su od posljedica koronavirusa preminule četiri osobe, a među njima i ženska osoba iz Živinica rođena 1993. godine.

– Zabilježena su četiri smrtna slučaja. Umrla su dva muškarca, jedan iz Lukavca rođen 1938. drugi iz Gradačca rođen 1955. godine, te dvije ženske osobe, djevojka iz Živinica rođena 1993. godine i Srebrenika rođena 1937. godine – saopšteno je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK.

Tim povodom reagovao je Rasim Dervišević, suprug preminule žene, koji tvrdi da se njegova supruga već dvije godine borila sa karcinomom debelog crijeva, pri čemu je došlo i do metastaze pluća i mozga.

– Moja supruga je primljena na UKC Tuzla negativna. Testirana je na ulazu u bolnicu, i test je pokazao da je negativan. Ona je onkološki bolesnik već 2 godine. Prebacili su je preko noći u covid centar i sutradan je proglasili mrtvim. Ona je nažalost imala rak debelog crijeva, metastazu na pluća i mozak. Koronu znam da nema – kazao je Dervišević i dodao:

– Za moju suprugu zna čitav kanton. Svi znaju za njenu bolest i za njenu borbu. Više puta su je testirali i bila je negativna. Neka im Bog sudi. Ja sam ožalošćen i još su mi ovo našli da rade – izjavio je Rasim Dervišević za portal Crna-Hronika.

Iza Semre ostao je suprug Rasim i dva sina, od devet i četiri godine.

Dženaza namaz Semri Dervišević klanjana je jučer na mezarju kod stare džamije u Bašigovcima, gdje je obavljen i ukop.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO