― Marketing ―

Ranjena iz vatrenog oružja, hitno upućena u UKC Tuzla: Uhapšen muškarac zbog pokušaja ubistva 30-godišnje žene

- Marketing -

Policiji Brčko distrikta BiH je jutros, u 2,15 sati, iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o osobi Š.R. rođenoj 1993. godine u Njemačkoj, nastanjenoj u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena, saopćeno je iz policije Brčko distrikta.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg mjesta događaja kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

- Marketing -

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođeno 1989. godine u Bijeljini, nastanjeno u naselju Prutače.

H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ubistvo” iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...