Ranjena iz vatrenog oružja, hitno upućena u UKC Tuzla: Uhapšen muškarac zbog pokušaja ubistva 30-godišnje žene

Policiji Brčko distrikta BiH je jutros, u 2,15 sati, iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o osobi Š.R. rođenoj 1993. godine u Njemačkoj, nastanjenoj u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena, saopćeno je iz policije Brčko distrikta.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je izvršen pregled šireg mjesta događaja kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođeno 1989. godine u Bijeljini, nastanjeno u naselju Prutače.

H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “ubistvo” iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE