Radovi na adaptaciji zgrade Suda Kakanj

U toku su radovi na utopljavanju i uređenju fasade na zgradi Općinskog suda u Kaknju. Radove čija je ukupna vrijednost 60.000 KM finansira Općina Kakanj.

Ovim izdvajanjem Općina Kakanj nastavlja realizaciju i ostvarenje koncepta energetske efikasnosti kojeg je podržala potpisivanjem sporazuma evropskih gradova “Covenant of Mayors”, te usvajanjem Održivog energetskog akcionog plana (SEAP).

Kakanj je jedna od rijetkih općina u Zeničko-dobojskom kantonu koje izdvajaju sredstva za obnovu i rekonstrukciju objekata koji su u isključivoj kantonalnoj nadležnosti.

Opredjeljenje da se finansira utopljavanje i fasada na zgradi Općinskog suda Kakanj, te izgradnja i obnova drugih objekata, rezultat je općeg usmjerenja Općine Kakanj da učini sve što je moguće kako bi se poboljšao segmet pružanja usluga koje građanima pružaju javni organi, servisi i institucije.

Podsjetimo, tokom 2013. i 2014. godine Kakanj je dobio novu zgradu Policijske stanice Kakanj, novi Dom kulture, novu kuglanu, Društveni dom u Čatićima, novouređene prostorije Centra za socijalni rad, Gradsku galeriju likovne umjetnosti, a u toku su aktivnosti na izgradnji i opremanju Hemodijaliznog centra, izgradnji Gradskog muzeja, izgradnji nove zgrade Općine Kakanj…

P1070566 P1070562

Možda vam se svidi

Comments are closed.