Radončić tek sutra odlučuje hoće li se kandidirati za Predsjedništvo BiH

Savez za bolju budućnost – Fahrudin Radončić saopćio je danas da će odluka o tome ko će biti kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH biti ipak donesena sutra, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iako je ranije predsjednik te stranke Fahrudin Radončić najavljivao da će sjednica na kojoj će ta odluka biti donesena biti održana danas, ona je odgođena za ponedeljak kada ističe zakonski rok.

No, iz SBB-a poručuju da je Radončić potpisao stranačke liste koje će biti predate Centralnoj izbornoj komisiji prije isteka roka.

– Do 01.07.2014. godine svi kantonalni i regionalni odbori su održali jednu ili više posebnih sjednica, te su, na osnovu Statuta SBB-a i opsežne rasprave o svakom kandidatu, formirali inicijalne liste i uputili ih predsjedniku stranke. Po Statutu SBB-a predsjednik vrši konačni izbor i potpisuje liste, što je nakon višednevnih konsultacija sa predsjednicima kantonalnih odbora SBB i članovima Predsjedništva SBB-a iz pojedinih kantona i učinio – saopćeno je danas.

Sutra će stoga u Sarajevu biti održan prošireni Kolegij predsjednika SBB-a, kojem će prisustvovati i aktuelni predsjednici kantonalnih odbora.

– Sastanak počinje u 12:00h i na njemu će biti donijeta konačna odluka samo o tome ko će biti kandidat SBB-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, jer su liste za sve ostale nivoe vlasti sa više stotina rangiranih kandidata već zaključene i potpisane – kažu iz ove stranke. 

Možda vam se svidi

Comments are closed.