― Marketing ―

Radnica iz BiH tvrdi da je dobila pomoć od 1080 KM koju je morala vratiti gazdi

- Marketing -

Vlasti Federacije Bosne i Hercegovine prije nekog vremena donijele su preporuku da poslodavci svojim radnicima smiju isplatiti do kraja godine 1080 KM pomoći a da taj iznos ne bude oporeziv.

Ova isplata nije obavezna, već je dozvoljena kao mogućnost uz obavezu da takva isplata mora biti isplaćena odjednom.

Da naši ljudi pokušavaju na sve moguće načine zloupotrijebiti ovu pomoć, dokaz je i slučaj iz Srebrenika koji se desio radnici koja je nakon ovog čina dao otkaz gazdi.

- Marketing -

“Uplaćena mi je jednokratna pomoć od 1080KM i nakon toga polovina moje plate na bankovni račun. Na kraju na taj način je šefica prelomila ono što bi mi dala u koverti ostatak moje plate, uplatila jednostatnu pomoć i ono što je bilo uplaćeno više od moje plate tražila je nazad da im se vrati.  Digala sam pare sa računa i morala vratiti 457KM njoj, i kad sam vraćala dala sam otkaz – kazala je za portal Crna-hronika.info.

  • Plata mi je bila 1300KM ukupno od toga sam bila prijavljena na 686KM a ostatak sam dobila u koverti na ruke. Topli obrok mi je bio 100KM a prevoz isto 100KM. Ovu jednokratnu pomoć je upotrijebila da uplati ono što bi mi dala u koverti i ono što je otalo kod mene vrijednost novca više nego što mi je plata, tražila je nazad.  Šaljem vam sliku njene računice.

  • Morala sam vratiti 476KM njoj, a ostalo je moja plata. Od jednokratne pomoći niti riječ. A kada smo je pitali, o ovome, ovo je njen odgovor bio kao niko me ništa nije pitao.
  • Bez riječi sam, ovakve gazde i ovakvi poslodavci su razlog zašto mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine. Ova šefica se na predizbornim skupovima hvalila kako je nije napustio niti jedan radnik. Kako ona svoje radnike cijeni i poštuje a zapravo ovakve stvari se radi. Eto mlada sam, zašto ne bih otišala iz BiH kada su spremni da ovo rade?

 

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...