17.7 C
Kakanj
Subota, 31 Jula, 2021

Radio Kakanj slavi 23 godine postojanja

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Radio Kakanj danas obilježava 23 godine uspješnog postojanja i rada.
Od osnivanja radio se postepeno, ali kvalitetno razvijao, pa je tako danas prepoznatljiv kako na području naše Općine tako i šire.

A ovako je sve počelo..

„Elektronski mediji u Kaknju osnivaju se početkom rata: prvo radio, a nešto kasnije i televizija. Radio Kakanj je startao u Radioklubu smještenom u Domu kulture, prvo emitovanjem programa po sat vremena prije i poslije podne i to sa jednim gramofonom i magnetofonom preko amaterske radiostanice.

Sve do februara 1993. ovaj rad je više amaterski, da bi tada na posljednjem spratu trećeg solitera bio sagrađen improvizirani studio i iz njega emitovan desetodnevni program.

Odlukom Predsjedništva Skupštine općine za direktora Radija Kakanj imenovan je Mirsad Alić, a za glavnog urednika Derviš Kubat. Na ovom su mediju tada radili još Raif Čehajić, dugogodišnji novinar “Privrednih novina” iz Sarajeva, koji se u ratnom vihoru našao u rodnom gradu i Aida Šemić, profesor Srednjoškolskog centra.

Sredinom 1994. Radio Kakanj preseljava u nove prostorije, u zgradu Stare jame. Radio Kakanj je 5. augusta 1993. godine konstituiran kao Javno preduzeće za radiodifuznu i propagandnu djelatnost, a u 2000. godini privatiziran je i kupili su ga njegovi radnici“.
Redakcija portala Kakanj-X.com kolegama sa Radio Kaknja želi mnogo sreće u budućem radu.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO